Enschedeër van de week

May 20, 2018

Some time ago Jannike Huisman approached me from “indebuurt.nl” to write a story about me and a concept I’m working on called “Kiteseeing”.

For the full story please visit : https://indebuurt.nl/enschede/enschedeer-van-de-week/enschedeer-jeroen-maakte-zijn-eigen-app-om-mensen-te-verbinden~5389/

 

Op je telefoon kijken om te zien welke dingen er te doen zijn in de buurt – dat kan binnenkort volgens Jeroen van Lange. Met zijn app Kiteseeing kun je over een paar maanden alle evenementen zien of zelf toevoegen. Je hoeft je dan nooit meer te vervelen!

Hoe het begon

Het begon allemaal een jaar of 4 geleden toen Jeroen een paar maanden rond reisde door Europa. “Ik zat in Athene op het terras en toen had ik echt een ingeving op dat moment: Ik zou het echt tof vinden als ik nu mijn mobiel kan openen en voor elke kroeg of restaurant kunnen zien wat daar gebeurt of daar vanavond gaat gebeuren. En het liefst zou ik dan met een local afspreken of locals ontmoeten om dergelijke dingen te ondernemen.” Maar dat bestond nog niet. Je moet letterlijk overal naar binnen lopen om te vragen of er vanavond iets te doen is. “En toen dacht ik, hé dat is wel een goed idee, daar ga ik zelf iets voor bouwen. En toen is de hele achtbaan begonnen.”

Het doel van Kiteseeing is om je stimuleren om naar buiten te gaan en mensen in je omgeving te ontmoeten. Dus niet zomaar doelloos op Facebook scrollen, maar er echt op uit gaan en dingen ondernemen. “Als je niks te doen hebt, kun je altijd wel iets met Kiteseeing doen. Je kunt aangeven in de app dat je komt of je creëert je eigen event met een vlaggetje op de kaart.”

Leren door te doen

Toen Jeroen begon aan het project had hij totaal geen technische achtergrond. Hij huurde mensen in, hij heeft crowdfunding geprobeerd, maar dat lukte allemaal niet. Toen besloot hij om het zichzelf aan te leren. “Hoe heb ik alles geleerd? Eigenlijk door te doen. Het mooie van Kiteseeing is, als ik iets wil doen en ik kan niemand vinden, dan leer ik het gewoon mezelf aan. En waarom? Omdat ik het heel graag wil. Ik maak ook echt 12 uur per dag, ik word wakker, ik open m’n laptop en ik ga aan de slag.”

 

Levensproject

Kiteseeing is echt mijn baby om zo maar te zeggen. Ik ben er nu al zo’n vier jaar mee bezig. In de afgelopen jaren is het idee Kiteseeing best wel veranderd, vooral door de feedback van gebruikers.” Zodra de app helemaal klaar is wil Jeroen hem in Enschede gaan lanceren en promoten. Tot nu toe heeft hij de tests in andere landen gedaan, omdat Enschede toch wel zijn thuisbasis is en hij wil dat de app staat als een huis. “We zijn hard aan het werk en ik denk dat de app over een paar weken klaar is. Alleen moet hij nog wel getest worden voordat hij in de appstore komt.”

Leuke tijden

Op de vraag wat hij de leukste plek in Enschede vind, antwoordt Jeroen: “Het park achter de UT. In de tijd van Kiteseeing toen fietste ik ’s ochtends altijd naar de Albert Heijn To Go op het station en dan kocht ik een cappuccino to go en dan fietste ik door naar de UT. Dan ging ik altijd zitten in de bibliotheek van de UT, in zo’n kamertje, dan ging ik daar werken en dan ging ik daarna het park in. Terug naar het kamertje, weer het park in, terug naar het kamertje, weer het park in… In het park had ik altijd een bord bij me met papier er op, zodat ik altijd kan schrijven. Dus zat ik altijd in het park, van dit is vet, dat is vet! En dan ging met al die papiertjes weer terug naar het kamertje om dat allemaal uit te werken. Dat waren wel leuke tijden.”

“WANNEER JE TECHNISCH BEZIG BENT KUN JE HET LEVEN VAN MENSEN ECHT BETER MAKEN”

Je omgeving veranderen

Naast het bouwen van apps, schildert Jeroen al 10 jaar als hobby. “Met schilderen kun je de omgeving veranderen, als je een muur beschildert dan verander je de omgeving voor jezelf en anderen, dus ik vind het heel leuk om een invloed te hebben op andermans leven. Maar op het moment dat je technisch bezig bent, kun je echt het gedrag van mensen veranderen of het leven van mensen echt beter maken. Kiteseeing is echt het ding waarmee ik de wereld een betere plek mee wil maken.”

Text copied from : https://indebuurt.nl/enschede/enschedeer-van-de-week/enschedeer-jeroen-maakte-zijn-eigen-app-om-mensen-te-verbinden~5389/